Audi Concert reageert niet op contactslot

Audio - Video - Navigatie
Gebruikersavatar
Peter_Maathuis
Moderator
Berichten: 1997
Lid geworden op: 10 nov 2015, 20:42
Locatie: Valkenswaard
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

03 nov 2020, 14:37 0 x

TJT schreef:
01 nov 2020, 22:43
Beide A2’s zijn van 2001.
...
Je moet het cijfer vóór de letter N in het VIN vergelijken - dat is het modeljaar.
Een auto van 2001 kan een laat op kenteken gezette modeljaar 2000 zijn. Modeljaar 2001 is geleverd van juli 2000 t/m juni 2001 en daarna werd een "2001-auto" dus modeljaar 2002.
Gebruikersavatar
TJT
Berichten: 559
Lid geworden op: 18 jun 2019, 15:11
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

08 nov 2020, 01:13 0 x

Dank voor deze uitgebreide informatie, @Peter_Maathuis!
Excuus voor mijn verlate reactie.

Uw bevindingen met VCDS voor een 8P0 en 8Z0 komen mij bekend voor.

Waarom een 8Z0 niet reageert op het contactslot van mijn auto blijft dan nog een raadsel, maar komende week wordt er nog een keer naar de CANbus-aansluitingen gekeken en kunnen we hopelijk dan het een en ander uitsluiten.

Zoals het er nu naar uitziet gaat een 8P0 of een ander type Audi radio voor een niet-A2 nooit 100% correct functioneren in een A2.

Mijn A2 heeft zijn eerste toelating staan op april 2001, dus dan ga ik ervan uit dat het een A2 is van modeljaar 2001. De A2 van de monteur is van februari 2001, dus mogelijk dat deze auto dan nog van modeljaar 2000 is?

Hoe dan ook, verdere ontwikkelingen zal ik zeker plaatsen in dit topic.
Gebruikersavatar
TJT
Berichten: 559
Lid geworden op: 18 jun 2019, 15:11
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 nov 2020, 18:23 0 x

Update!

Het probleem is inmiddels opgelost. Het is geen bijzonder interessante oplossing.
De Concert || voor een A3 is vervangen door een Chorus || voor een A2 en toen functioneerde alles zoals het hoort.
Ik ben er content mee! :thumbmin:

P.S als iemand nog een goed uitziende en functionerende Concert || zoekt en het geen probleem vindt dat deze niet schakelt over het contact of niet is uit te lezen... :mrgreen:
Gebruikersavatar
Alta Plana
Audi A2 clublid
Berichten: 55
Lid geworden op: 02 jun 2019, 21:00
Locatie: Zaltbommel
Motortype: AUA (1.4 benzine 75pk)

11 nov 2020, 19:23 0 x

Hm, bijzonder: ik heb onlangs van Peter een Chorus II overgenomen. Die Chorus reageert ook niet op het contactslot, maar is volgens mij toch echt voor de A2 (8z0).

Daarnaast heeft die het probleem dat 'ie niet altijd geluid geeft als ik hem handmatig inschakel, hoewel ik vermoed dat hier de mute van de Parrot roet in het eten gooit. Maar dat is terzijde.
Gebruikersavatar
TJT
Berichten: 559
Lid geworden op: 18 jun 2019, 15:11
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 nov 2020, 20:34 0 x

Dat is zeker opmerkelijk.
Is de radio wel te vinden in vcds?
Het enige wat ik kan bedenken is dat er mogelijk een draad niet op de juiste pin zit van de connector of dat er wellicht een defect zit in je Chorus?
Plaats reactie