Distributie riem controleren

Discussie over onderhoud, technische problemen, dealers en service
Gebruikersavatar
MN-NL
Berichten: 223
Lid geworden op: 21 jun 2010, 23:31

15 feb 2012, 00:55 0 x

Ja en nee.....

Wat zou ik doen:
- kijk eerst wat je buikgevoel is bij de verkoper. Is hij serieus en heb je een goede eerste indruk dan ok. Heb je direct al een vaag gevoel: wegwezen!
- Is de hele documentatie bij de auto sluitend en betrouwbaar?
- Zet de verkoper zwart op wit dat de distributie gedaan is? Indien ja, dan zal dat ook zo zijn. Wil de verkoper alleen 'voor export' of 'im Kundenauftrag' verkopen, dan liever laten staan. Of hij moet erg goedkoop zijn en je denkt dat je de gok kunt nemen natuurlijk....

Je kan het zien:
Aan de distributie kant zit een kunststof kap die je zo los kan schroeven. Daarna kan je de riem zien. Die moet er dan spiksplinternieuw uitzien (en dat is er gauw vanaf als er met de auto gereden wordt). Op de riem staat ook nog ergens een merk plus typenummer, vaak staat daar ook nog een jaarcodering. Maar dan moet je de riem zover gaan doordraaien tot je het ziet, als je het al kan zien!

Het blijft toch een beetje een vertrouwenskwestie.

Heb je een linkje naar de auto, dan kunnen we even meekijken met je.

Succes in ieder geval,

Marc
Gebruikersavatar
MN-NL
Berichten: 223
Lid geworden op: 21 jun 2010, 23:31

15 feb 2012, 10:19 0 x

Succes met bekijken!
Zo op de foto's ziet de auto er prima uit.

Als de auto aantoonbaar 1ste eigenaar is (staat in de Fahrzeugbrief in Duitsland!) zal er ook de rest van de documentatie bij zijn?
- boekjes
- garagerekeningen
- TUV rapport (elke 2 jaar - staat km stand op genoteerd!)
- zorg dat je ook een CVO (Duits: EWG) erbij krijgt, nodig voor de RDW
- als de auto een nieuwe of geldige TUV heeft, wordt die door de RDW als APK geaccepteerd, hoef je alleen maar een kentekenkeuring te doen en nemen ze de huidige keuringslooptijd over.

Exportkenteken:
- je moet een Exportkenteken krijgen (rode band), niet een zgn. ueberfuehrungskennzeichen. Daar mag je namelijk als Nederlander niet mee rijden in NL!
- neem een kenteken voor een maand, je moet daar een verzekering bij kopen. De kosten tov een 2-weeks-kenteken zijn nauwelijks lager.
- meld de auto aan bij de Douane dan kan je er 2 weken mee rijden in NL met ontheffing.
- zorg je voor een keuringsafspraak aan het eind van die 2 weken
- daar doe je tevens BPM aangifte. Heb je aangifte gedaan na je keuring dan is er in theorie niets op tegen om door te rijden met je exportkenteken (immers nog 2 weken geldig). Je betaalt dan namelijk vanaf moment van goedkeur wegenbelasting en hebt aan de BPM verplichting voldaan. Bewaar kopieen!

BPM ontheffing:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/c ... nederland/

Exportkenteken:
Je betaalt in Duitsland:
- registratiekosten bij overschrijving (ongeveer 35 Euro)
- kentekenplaten (35 ongeveer)
- wegenbelasting voor die maand (15 euro of zo voor de A2)
- Exportverzekering (kan vanaf rond de 55 Euro voor een maand, zie: http://deckungskarte-online.com/index.php )

We horen wel hoe het afloopt!

Groet, Marc

(die V70 ziet er anders niet verkeerd uit! Heb ook zo'n koppeltje voor de deur staan: V70 D5 van 2005 en een A2. En ik ben lang niet de enige hier :D )
Gebruikersavatar
MN-NL
Berichten: 223
Lid geworden op: 21 jun 2010, 23:31

15 feb 2012, 10:36 0 x

Principieel mag je als Nederlands ingezetene niet met een buitenlands kenteken rijden. Tenzij je ontheffing vraagt - zie de link. Dan heb je maximaal 2 weken dat je dat wel mag. Je krijgt online een vrijstelling, printje maken en in de auto meenemen.

Vanuit Duitsland wel altijd een Exportkenteken, dus met rode band aan de zijkant. Het kenteken met een gele band dient om in Duitsland een auto over te kunnen rijden, immers daar is het kenteken persoonlijk en hoort het niet bij de auto zoals hier.

Alternatief is natuurlijk gewoon een ambulance achter die V70 knopen en daar de A2 mee ophalen. Je moet toch al rijden en zo'n autoambulance kost een 100 Euro of zo voor een dag. De A2 weegt om en nabij de 900 kg dus dat kan makkelijk met je Volvo (of heeft die geen haak....). Je bespaart de kentekenkosten in Duitsland, maar kan dan niet met de A2 rijden.

Voor de koop heb je in dat geval gewoon een koopcontract met de verkoper, je koopt particulier dus BTW voldaan, je neemt de Duitse papieren mee en met papieren en koopcontract kan je de auto bij de RDW laten keuren en op je naam zetten. De Duitse papieren (behalve het CVO) lever je dan in, dus kopieen maken om de historie aan te kunnen tonen, mocht je de A2 willen verkopen.

Als je nog meer vragen hebt, shoot! Ik heb inmiddels 3 auto's uit Duitsland gehaald, weet langzamerhand de weg....

Gr. Marc
Gebruikersavatar
MN-NL
Berichten: 223
Lid geworden op: 21 jun 2010, 23:31

15 feb 2012, 10:38 0 x

PS trouwens:

Als je in Duitsland een koopcontract tekent hoef je niet aan te betalen meestal. Dan kan je gewoon later de auto halen en afrekenen. In dit geval zou je ter plekke, cash in de hand, een deal kunnen doen. Je moet om de auto nog op kenteken te krijgen wel voor een uur of 13.00 op het amt zijn, dat weet die verkoper allemaal wel.

Reken in dat geval ook op de registratiekosten, etc. De verzekering wordt mogelijk iets duurder, maar het spaart een ritje uit.
Gebruikersavatar
Peter
Berichten: 1240
Lid geworden op: 06 mei 2009, 20:47

15 feb 2012, 10:53 0 x

Je kunt de auto vooraf in NL casco-verzekeren (mocht je dat willen) op chasisnr. Ik zou direct geld meenemen en het gelijk afronden als de auto naar je zin is, dat scheelt je weer een tank benzine.

Enige wat me opvalt aan de foto's van deze handelaar: alle auto's zijn op verschillende locaties gefotografeerd.
Plaats reactie